Klachten

Man met rug klachten

Heb je last van stijve spieren, je rug, je schouders of nek? Of wil je een blessure voorkomen? Allemaal goede redenen om eens naar de masseur te gaan. Want die helpt je deze klachten aan te pakken.

Het lijstje met klachten dat ik hierboven genoemd heb, is echt niet compleet. Als je graag wilt weten welke aandoeningen je nog meer met massage kunt aanpakken lees dan verder.

Welke klachten kun je behandelen met massage

Massagepraktijk Koetsier kan je helpen om diverse klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Hieronder vindt je een overzicht van aandoeningen die je kunt laten behandelen:

Hoe kom je aan klachten

Klachten ontstaan niet zomaar. Ze vertellen een verhaal. Zeker als er in je leven dingen gebeuren of gebeurd zijn waar je op dat moment niet zo goed mee hebt kunnen omgaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heftige emotionele gebeurtenissen, er te weinig steun of hulp was of je moest doorgaan om te overleven. Deze emoties zullen zich ergens in je lichaam, brein of zenuwstelsel vastzetten. Het lichaam kan de spanning dan niet meer op een natuurlijke manier verwerken en raakt nu overbelast. Dit kan pijnklachten en/of stress opleveren.

Wat doet een klachtgerichte massage

Klachtgerichte massage zorgt ervoor dat je spieren en huid weer los en soepel worden.

Ik masseer niet alleen het klacht gebied maar ook de gebieden erom heen. Ik kijk namelijk verder dan alleen het probleem gebied. De delen van het lichaam staan namelijk met elkaar in verbinding en ondersteunen elkaar.

Massagetechnieken werken niet alleen in op de spieren maar ook op de huid die er omheen zit. Hierdoor heffen ze blokkades in het lichaam op. De systemen van het lichaam kunnen nu weer normaal functioneren. Denk hierbij aan de lymfe, de bloedsomloop, het afweersysteem, etc.

Wanneer is behandeling niet mogelijk

Een goede massage krijgen is heerlijk en heeft veel positieve uitwerkingen op je lichaam. Als je fit bent, is een goede massage krijgen ook gezond voor je. Het stimuleert je doorbloeding en geeft je een moment van rust en ontspanning.  Er zijn echter situaties waarbij behandeling van je klacht niet mogelijk is of dat dit zelfs niet goed voor je lijf is.

Deze situaties zijn:

  • Koorts
  • Teveel pijn
  • Extreme vermoeidheid
  • Besmettelijke huidaandoeningen over het gehele lichaam (herpes, gordelroos)
  • Bij (overmatig) gebruik van drugs, alcohol, antibiotica, bloedverdunners
  • Zeer slechte algemene gezondheid
  • Kanker/Tumoren
  • Algemene infectieziekten
  • Ernstige bloedsomloop aandoeningen (trombose, aderontsteking) 

Overleg even met de masseur voor het geval je niet weet of massage nu mogelijk is.

Voorkomen is beter dan genezen

De meeste mensen komen pas bij de masseur als ze klachten hebben. Maar dat is juist jammer. Want een ontspannen lichaam kan meer spanning hebben zowel mentaal als fysiek. Daarom raad ik je aan om af en toe een preventieve massage te nemen, om juist lekker in je vel te blijven zitten.

Hoe lang duurt het behandelen van de klachten

Samen met de cliƫnt maak ik een behandel plan dat is afgestemd op de klachten en wensen van de klant. Gewoonlijk zie je na een of twee behandelingen al een duidelijke verbetering.

Als je vragen hebt: gewoon even bellen dan bespreken we wat we kunnen doen aan de aandoening waar jij mee zit.