Klachten

man met rug klachten

De meeste mensen komen pas bij de masseur als ze klachten hebben. En dat is jammer. Als je ontspannen in je lichaam zit, kun je meer hebben, zowel mentaal als fysiek. Ik raad je dus aan af en toe een preventieve massage te nemen, om juist lekker in je vel te blijven zitten.

Hoe kom je aan klachten

Verschillende vormen van overbelasting, zowel mentaal als fysiek werken in op je lichaam. Wanneer de belasting te groot wordt, kan het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke manier verwerken. Je lichaam is nu overbelast. Deze vastzittende spanning kan pijnklachten of stress opleveren. Fysieke prestaties worden moeilijker en het herstel gaat minder snel.

Wat kun je met massage doen

De meeste mensen denken dat massage alleen maar geschikt is om te ontspannen of te herstellen van een (sport)blessure. Maar toch is dat niet alles. Je zult verbaasd zijn als je leest welke aandoeningen je met massage kunt oplossen.

Massagetechnieken werken niet alleen in op de spieren maar ook op de huid die er omheen zit. Hierdoor heffen ze blokkades in het lichaam op. De natuurlijke systemen van het lichaam kunnen nu weer normaal functioneren. Denk hierbij aan systemen als de lymfe, de bloedsomloop, het afweer etc.

Welke klachten kun je behandelen met massage

Massagepraktijk Koetsier kan je helpen om diverse klachten te verminderen of zelfs op te lossen. Hieronder vindt je een overzicht van aandoeningen die je kunt laten behandelen:

Wanneer is behandeling niet mogelijk

Een goede massage krijgen is heerlijk en heeft veel positieve uitwerkingen op je lichaam. Als je helemaal gezond bent, is een goede massage krijgen ook gezond voor je. Het stimuleert je doorbloeding en geeft je een moment van rust en ontspanning.  Er zijn echter situaties waarbij behandeling van je klacht niet mogelijk is of dat dit zelfs niet goed voor je lijf is.

Deze situaties zijn:

  • Koorts
  • Teveel pijn
  • Extreme vermoeidheid
  • Besmettelijke huidaandoeningen over het gehele lichaam (herpes, gordelroos)
  • Bij (overmatig) gebruik van drugs, alcohol, antibiotica, bloedverdunners
  • Zeer slechte algemene gezondheid
  • Kanker/Tumoren
  • Algemene infectieziekten
  • Ernstige bloedsomloop aandoeningen (trombose, aderontsteking) 

Overleg even met de masseur voor het geval je niet weet of massage nu mogelijk is.

Hoe lang duurt het behandelen van de klachten

Samen met de cli├źnt maak ik een behandel plan dat is afgestemd op de klachten en wensen van de klant. Gewoonlijk zie je na een of twee behandelingen al een duidelijke verbetering.

Als je vragen hebt: gewoon even bellen dan bespreken we wat we kunnen doen aan de aandoening waar jij mee zit.