Afslanken en Cellulite

maat kleiner

Een massage kan jou helpen bij het afvallen. Met een nadruk op ‘helpen’. Er wordt wel eens beweerd dat je kilo’s kan verliezen enkel door je regelmatig te laten masseren. Dat is helaas niet waar. Een massage is wél een geweldige aanvulling op je afvalproces want je kunt er centimeters omvang mee verliezen. Naast gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten, eventueel in combinatie met begeleiding van een diëtist en personal trainer, kan dit omvangverlies je een handje helpen bij het afslanken. Waarom? Lees gauw verder.

De voordelen van een massage bij afslanken

Een masseur kan natuurlijk niet je lichaamsvet doen verdwijnen. Daarvoor moet je zelf aan de slag. Naast omvangverlies heeft een massage meerdere voordelen die het afslanken verder kunnen bevorderen.

Massage stimuleert de processen in je lichaam

Je lichaam krijgt een grote schoonmaak tijdens het afvallen. Je lichaam is hard aan het werk om de processen goed te laten verlopen. Als je meer sport, voldoende water drinkt en gezonder eet, verbrandt je meer vet . Hiervoor is een goede stofwisseling en juiste afvoer van afvalstoffen van belang. Een massage kan deze processen effectiever laten verlopen. De behandeling verbetert namelijk de bloedsomloop en stimuleert de spijsvertering, afvoer van afvalstoffen en afvoer van vocht in het lichaam. 

Massage tegen emotie-eten

Stress of een ongelukkig gevoel kan iemand doen emotie-eten of stress-eten met overgewicht als gevolg. Als gevoelig bent voor emotie-eten, is het belangrijk voor je afvalproces om het probleem bij de bron aan te pakken. Reken dus eerst af met stress en ongelukkige gevoelens.

Een massage helpt je ontspannen en vermindert stress. Dit komt door de aanmaak van de feelgood-hormonen oxytocine, endorfine en serotonine. Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage het cortisolniveau (stresshormoon) verlaagt en zo stress en depressieve gevoelens helpt verminderen en voorkomen. Conclusie: een massage maakt je ontspannen en gelukkig, waardoor de neiging naar emotie-eten vermindert.

Betere huidconditie dankzij massage

Een masseur kneedt en rolt het weefsel van de huid. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid, waardoor nuttige voedingsstoffen de huid beter kunnen bereiken. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dat zijn twee stoffen die essentieel zijn voor een stevige, soepele huid. 

Cellulite


Met cellulite of sinaasappelhuid is een wat bobbelige structuur in de huid en het onderhuids bindweefsel. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulite moet je niet verwarren met de medische term ‘cellulitis’. Dit is een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.

Cellulite ontstaat o.a. door een slechte doorbloeding in de bindweefsel laag, verkeerde voeding, stress, thee en koffie. Hierdoor kan het lichaam verzuren. Ons lichaam bevat mineralen die ons lichaam beschermen tegen zuren. Maar bij een overdosis zuren zijn er op een gegeven moment geen mineralen meer, waardoor er in plaats van mineraalvoorraden er nu alleen nog maar afvalstoffen voor in de plaats gekomen. Hierdoor ontstaat er al cellulite. Een gezonde levensstijl is van belang voor een mooie huid.

Daarnaast is cellulite vaak (maar niet altijd) een gevolg van overgewicht. In andere gevallen is de slechte afvoer van afvalstoffen of hormonen de oorzaak. Vetcellen hopen zich op waardoor er bobbeltjes en putjes ontstaan. Deze ‘sinaasappelhuid’ is bij veel mensen die willen afvallen een doorn in het oog. Een afslankmassage is heel geschikt om de cellulite bestrijden. 

Aanpak van de problemen

Door middel van een afslankmassage (dit is een intensieve vorm van bindweefselmassage en percussie therapie) kunnen we zowel helpen met afslanken als de Cellulite behandelen.

Je zult merken dat je wel een paar behandelingen nodig hebt om duidelijk verschil te merken. Het lichaam moet zich her configureren door deze behandelingen. Daarom is een kuur echt nodig voor een optimaal resultaat.