Home » Klachten » Afslanken en Cellulite

Afslanken en Cellulite

afslanken

Een massage kan jou helpen bij het afvallen. Met een nadruk op ‘helpen’. Er wordt wel eens beweerd dat je kilo’s kan verliezen enkel door je regelmatig te laten masseren. Dat is helaas niet waar. Een massage is wél een geweldige aanvulling op je afvalproces. Naast gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten, eventueel in combinatie met begeleiding van een diëtist en personal trainer, kan het je een handje helpen bij het afslanken. Waarom? Lees gauw verder.

De voordelen van een massage bij afslanken

Een masseur kan natuurlijk niet je lichaamsvet doen verdwijnen. Daarvoor moet je zelf aan de slag. Een massage heeft wel drie voordelen die afslanken kunnen bevorderen.

Massage stimuleert de processen in je lichaam

Je lichaam krijgt een grote schoonmaak tijdens het afvallen. Je lichaam is hard aan het werk om de processen goed te laten verlopen. Als je meer sport, voldoende water drinkt en gezonder eet, wordt je vetverbranding verhoogd. Hiervoor is een goede stofwisseling en juiste afvoer van afvalstoffen van belang. Een massage kan deze processen effectiever laten verlopen. De behandeling verbetert namelijk de bloedsomloop en stimuleert de spijsvertering, afvoer van afvalstoffen en afvoer van vocht in het lichaam. 

Massage tegen emotie-eten

Stress of een ongelukkig gevoel kan iemand doen emotie-eten of stress-eten met overgewicht als gevolg. Als gevoelig bent voor emotie-eten, is het belangrijk voor je afvalproces om het probleem bij de bron aan te pakken. Reken dus eerst af met stress en ongelukkige gevoelens.

Een massage helpt je ontspannen en vermindert stress. Bij een massage wordt de aanmaak van de feelgood-hormonen oxytocine, endorfine en serotonine getriggerd. Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage hierdoor het cortisolniveau (stresshormoon) verlaagt en zo stress en depressieve gevoelens helpt verminderen en voorkomen. Conclusie: een massage maakt je ontspannen en gelukkig, waardoor de neiging naar emotie-eten vermindert.

Betere huidconditie dankzij massage

Een masseur kneedt en rolt het weefsel van de huid. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid, waardoor nuttige voedingsstoffen de huid beter kunnen bereiken. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dat zijn twee stoffen die essentieel zijn voor een stevige, soepele huid. 

Daarnaast is cellulite vaak (maar niet altijd) een gevolg van overgewicht. In andere gevallen is de slechte afvoer van afvalstoffen of hormonen de oorzaak. Vetcellen hopen zich op waardoor er bobbeltjes en putjes ontstaan. Deze ‘sinaasappelhuid’ is bij veel mensen die willen afvallen een doorn in het oog. Een afslankmassage is heel geschikt om de cellulitite bestrijden. 

Cellulite

Cellulite ontstaat o.a. door een slechte doorbloeding in de bindweefsel laag, verkeerde voeding, stress, thee en koffie. Hierdoor kan het lichaam verzuren. Ons lichaam bevat mineralen die ons lichaam beschermen tegen zuren. Maar bij een overdosis zuren zijn er op een gegeven moment geen mineralen meer, waardoor er in plaats van mineraalvoorraden er nu alleen nog maar afvalstoffen voor in de plaats gekomen. Hierdoor ontstaat er al cellulite. Een gezonde levensstijl is van belang voor een mooie huid.

Aanpak van de afslank problemen

Door middel van een afslankmassage (dit is een intensieve vorm van bindweefselmassage) kunnen we zowel het afslanken als de Cellulite effectief behandelen. Je zult merken dat je wel een paar behandelingen nodig hebt om duidelijk verschil te merken.

Aangezien het lichaam zich moet her configureren bestaat de behandeling uit meerdere sessies: een kuur is echt nodig voor een optimaal resultaat.