Bindweefselmassage verbetert van de conditie van de bindweefsellaag (ook wel fascia genoemd).  De massage helpt bij een groot aantal problemen die niet spier gerelateerd zijn. De doorbloeding wordt beter waardoor de huid verstevigd wordt  en cellen vernieuwen. Verklevingen worden los gemaakt waardoor bewegings problemen verholpen worden. Deze massage is licht tot redelijk pijnlijk.

Wat kan je behandelen met bindweefselmassage?

De volgende klachten kun je behandelen met bindweefselmassage:

Hoe werkt een bindweefselmassage?

bindweefselmassageDoor middel van testen met de huid wordt gekeken welke richting het lichaam gestuurd wil worden om geen pijn te hebben.
De waarneming speelt daarbij een centrale rol.
Je antwoorden tijdens de testen zijn: “meer pijn- minder pijn- maakt niets uit…”.

Vervolgens worden de botjes en fascia in de minst pijnlijke richtingen losgemaakt en ingestuurd. Aangezien er vaak sprake is van verklevingen, kan dit soms pijnlijk zijn. Ook na de behandeling kan de pijn of stijfheid soms 1-2 dagen aanhouden. Er wordt namelijk veel vocht (=voedsel) naar de zere plek gebracht en dat moet tijd krijgen om zijn werk te doen. Vaker merkt je echter een onmiddellijke verbetering van beweeglijkheid of vermindering van de pijn. Meestal wordt je ook met tape behandeld.

Voor goed resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig (een kuur). Naarmate de kuur vordert worden de problemen minder. Afhankelijk van de doelstelling en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld.