Bindweefselmassage verbetert van de conditie van de bindweefsellaag (ook wel fascia genoemd).  De massage helpt bij een groot aantal problemen die niet spier gerelateerd zijn. De doorbloeding verbetert waardoor de huid verstevigt en cellen vernieuwen. Door het losmaken van verklevingen worden bewegingsproblemen verholpen. Deze massage is licht tot redelijk pijnlijk.

Wat kan je behandelen met bindweefselmassage?

De volgende klachten kun je behandelen met bindweefselmassage:

Hoe werkt een bindweefselmassage?

bindweefselmassage

Testen van de huid bepalen in welke richting het lichaam gestuurd wil worden om geen pijn te hebben.
De waarneming speelt daarbij een centrale rol.
Je antwoorden tijdens de testen zijn: “meer pijn- minder pijn- maakt niets uit…”.

Vervolgens worden de botjes en fascia in de minst pijnlijke richtingen losgemaakt en ingestuurd. Aangezien er vaak sprake is van verklevingen, kan dit soms pijnlijk zijn. Ook na de behandeling kan de pijn of stijfheid soms 1-2 dagen aanhouden. Veel vocht
(=voedsel en herstel) gaat namelijk naar de zere plek en dat moet tijd krijgen om zijn werk te doen. Vaker merkt je echter een onmiddellijke verbetering van beweeglijkheid of vermindering van de pijn.

Voor goed resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig (een kuur). Naarmate de kuur vordert nemen de problemen af. De behandelfrequentie hangt af van de doelstelling en de huid- en spier conditie .