Breuss massage

Wat is een Breuss massage

Breuss massage

De Breuss massage is een zeer zachte massage, die inwerkt op je rug. Deze massage ontspant de wervelkolom en geeft een betere doorbloeding van de rug.

Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland deze manuele tussenwervelschijfmassage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie.

Deze zachte massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwen. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen d.m.v. deze massage gestimuleerd worden. Hierdoor verbeteren en regenereren ze met als resultaat dat je je beter gaat voelen.

Wat kun je met de Breuss massage behandelen

De Breuss Massage is een hele rustige rug massage, die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen.

In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten, zoals burn-out, het hele lichaam nogal heftig kan reageren. Deze klachten nemen zichtbaar af na deze massage.

Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken.

Wat houdt de Breuss massage in

Hernia

Breuss massage heeft als doel de rug meer te strekken en de veerkracht van de tussenwervelschijven te stimuleren. Dit gebeurt door middel van rustige massage technieken.

De massage richt zich op de gehele wervelkolom en met name de tussenwervelschijven. Een tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels. Dit kraakbeen beschermt de zenuwen en zorgt dat de wervels elkaar niet raken.

Een belangrijk element in de massage is het gebruik van St.Janskruid olie. Door de genezende en ontstekingsremmende werking van deze olie verzacht en kalmeert het zowel de huid en de tussenwervelschijven. Er wordt slechts een stuk zijdepapier benut om deze massageolie diep in te laten inwerken.

Ondersteuning van andere behandelingen

De Breuss massage kun je ook naast andere therapie├źn gebruiken. Bijvoorbeeld om je te helpen ontspannen. Het kan ook een aanvulling zijn op de behandeling van een specialist.

Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss Massage en/of de Dorn Therapie te proberen als u voor een meer ingrijpende beslissing in uw leven komt te staan, zoals een rugoperatie.