Dorn therapie

Dorn therapie is een zachte manier om verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie te krijgen. Zo wordt bijvoorbeeld een bekkenscheefstand opgelost zonder medicatie of operaties.

De Dornmethode is eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend. Tijdens de behandeling gaat men niet door de pijngrens en de weerstand heen, waardoor er nauwelijks risico aanwezig is.

Dorn Therapie en Breuss massage massage worden vaak naast elkaar uitgevoerd omdat ze een mooie aanvulling op elkaar zijn.

Waaruit bestaat de Dorn Therapie

Correctie van beenlengte verschil

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van het bekken. Als deze steunpilaren ongelijk in lengte zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand, wat vaak weer leidt tot heiligbeen-verschuivingen, (hierop staat de wervelkolom) etc.
De oorzaken van ongelijke benen kunnen bijv. een val, vertillen, veel aan een kant dragen van de boodschappentas, verkeerd bewegen maar ook gewoon met de benen over elkaar zitten zijn.

Correctie van gewrichten en wervelkolom

De therapeut begeleidt op een zachte wijze de gewrichten en de wervels weer op hun ideale plaats. Een belangrijk uitgangspunt is dat de correcties onder beweging plaatsvinden. Dit is een beweging die de cliënt zelf maakt. Er is dus steeds een nauwe samenwerking tussen cliënt en therapeut.

Wat kun je met deze therapie behandelen

Je kunt ongelooflijk veel verschillende problemen behandelen met de Dorn therapie:

  • bekkeninstabiliteit, -scheefstand of -pijn,
  • chronische ischias of hernia,
  • allerlei rug-, schouder- en nekklachten,
  • hoofdpijn / migraine,
  • onrustige benen, etc.

Eigenlijk allerhande klachten van het bewegingsapparaat en van de interne organen die met de zenuwen in de wervelkolom in verbinding staan.

Hoe vaak behandelen we met Dorn

Als de klacht door beenlengte verschil komt is drie tot vijf keer behandelen vaak voldoende. De eerste twee behandelingen zullen met een week tussenpoos uitgevoerd worden. Daarna gaat de tijd tussen de behandelingen omhoog.

Als na drie behandelingen echt geen verbetering merkbaar is, dan is de Dorn methode niet de oplossing voor het probleem.

Let op: bij klachten zoals scoliose, Bechterev, artrose en reuma etc zijn er meer behandelingen nodig, afhankelijk van het ziektebeeld.