begin fibromassage© hoofd

Fibromassage© is een massage speciaal voor fibromyalgie patiënten. Het doel van de massage is zowel pijn te verlichten als een goede diepe slaap te stimuleren.

Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat deze massage een van de gunstigste Fibromyalgie behandelingen is.

Wat doet een massage?

Een massage kan lichaam en geest tot rust brengen en zorgen voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt dieper, het hartslag en de bloeddruk dalen. Ook verbetert het de opname van zuurstof in spieren en bindweefsels. De natuurlijke pijnstiller, endorfine komt vrij en stress, stijfheid en pijn in het lichaam nemen af. De kwaliteit van het slapen kan verbeteren.

Waarom Fibromassage®?

Fibromassage® is een zeer zachte en zeer langzame ontspanningsmassage. Het doel is het lichaam tot rust te brengen. Een lichaam dat pijn heeft is altijd op de vlucht. Door deze zachte en ontspannen massage komt het lichaam weer tot rust. Hierdoor komen de herstelprocessen in het lichaam weer op gang.

Vormen van Fibromassage©

Er zijn twee vormen van fibromassage® met een verschillend doel:

  • tegengaan van pijn
  • stimuleren van de slaap

Deze vormen worden hieronder kort toegelicht.

Fibromassage® om de pijn tegen te gaan

Tijdens deze fibromassage® staat het verminderen van pijn voorop. Na het meten van de pijn plekken en het pijnniveau begint de massage. De rustige massage brengt het bindweefsel tot rust. Hierdoor verlicht het Pijn in gespannen en stijve punten. Hierna helpen oefeningen de spieren verder te ontspannen. Na de massage gaat de cliënt de spieren voorzichtig rekken.

Fibromassage® om de slaap te stimuleren

Driekwart van de Fibromyalgie patiënten heeft last van slaapstoornissen. Het doel van deze langzame, ritmische massage is volledige ontspanning om zo beter in slaap te kunnen vallen. Neem deze massage het liefst zo laat mogelijk, zodat je na de massage zo snel mogelijk kunt gaan slapen.

Hoe lang duurt een massage?

De eerste massage tegen pijn zal maximaal 20 minuten duren. De tijd wordt verlengd tot maximaal 60 minuten als de conditie van de cliënt dit toelaat. De frequentie en duur van de behandeling is per persoon verschillend. Omdat het even duurt voordat de Fibromassage® goed werkt, wordt de behandeling in de vorm van een kuur aangeboden.