Fibromassage

Fibrolyalgie massage

Fibromassage is een massage speciaal voor fibromyalgie patiënten. Het doel van de massage is zowel pijn te verlichten als een goede diepe slaap te stimuleren.

Uit onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat deze massage een van de gunstigste Fibromyalgie behandelingen is.

Wat doet een massage?

Een massage kan lichaam en geest tot rust brengen en zorgen voor balans in het lichaam. Door de massage wordt de ademhaling wordt dieper. Ook de hartslag en de bloeddruk dalen. Tevens verbetert het de opname van zuurstof in spieren en bindweefsels. De natuurlijke pijnstiller, endorfine komt vrij en stress, stijfheid en pijn in het lichaam nemen af. De kwaliteit van het slapen kan hierdoor verbeteren.

Waarom Fibromassage?

Fibromassage is een zeer zachte en zeer langzame ontspanningsmassage. Het doel is het lichaam tot rust te brengen. Een lichaam dat pijn heeft is altijd op de vlucht. Door deze zachte en ontspannen massage komt het lichaam weer tot rust. Hierdoor komen de herstelprocessen in het lichaam weer op gang.

Vormen van Fibromassage

Er zijn twee vormen van fibromassage met een verschillend doel:

  • het tegengaan van pijn
  • het stimuleren van de slaap

Fibromassage om de pijn tegen te gaan

Tijdens deze vorm van fibromassage staat het verminderen van pijn voorop. Na het meten van de pijn plekken en het pijn niveau begint de massage. De rustige massage brengt het bindweefsel en de spieren tot rust. Hierdoor verlicht het de pijn in gespannen en stijve punten. Hierna helpen rek oefeningen de spieren verder te ontspannen.

Fibromassage om de slaap te stimuleren

Driekwart van de Fibromyalgie patiënten heeft last van slaap stoornissen. Het doel van deze langzame, ritmische massage is een volledige ontspanning. Hierdoor kun je thuis snel en beter in slaap vallen. Neem deze massage het liefst zo laat mogelijk, zodat je na de massage snel kunt gaan slapen.

Hoe lang duurt een massage?

De eerste massage tegen pijn zal maximaal 20 minuten duren. Daarna bepaalt de conditie van de cliënt hoelang een behandeling kan duren. Let op: de handelingsduur is per persoon verschillend. Omdat het een aantal keer duurt voordat de Fibromassage goed werkt, wordt de behandeling in de vorm van een kuur aangeboden.