Hot stone massage

hot stone massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen die tot ongeveer 45 graden Celcius verwarmd zijn. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De massage verlicht ook spanningen en geeft je nadien veel energie.

Aan het begin van de massage worden er een aantal hot stones op je lichaam gelegd. Hierna gaat de masseur je verder los masseren met warme stenen, warme olie en handen. Deze massage is moeilijk met woorden uit te leggen, maar een die je een keer ervaren moet hebben!

Wat zijn hot stones

hot stones

De hot stone massagestenen zijn basaltstenen afkomstig uit Hawaï, Mexico, Madeira en Sicilië. Ze zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee hebben gelegen, waardoor ze mooie, gladde, ronde vormen hebben gekregen! Hoe vlakker de stenen hoe beter het contact.

Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Vandaar ook dat ze bij hot stone massage gebruikt worden.

Voor wie is de hot stone massage geschikt

Deze massage is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen en voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen, slechte doorbloeding, burn-out of algehele moeheid. Daarnaast is hot stone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen.

Let op: bij een hoge buitentemperatuur is een hot stone massage niet mogelijk. De reden hiervan is dat jouw lichaamstemperatuur te hoog kan worden en je lichaam dan geen mogelijkheid heeft om af te koelen.