Ontspanningsmassage

ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een van de bekendste massage vormen. Het is een massage waarbij de aandacht puur gericht is op ontspanning. Hierdoor kom je lichamelijk en geestelijk tot rust. Lees wat de voordelen zijn van deze vorm van ontspanning.

Oorsprong

De ontspanningsmassage is een klassieke massage. De behandeling is al meer dan duizend jaar oud. De eerste melding van massage komt uit China (25 eeuwen voor Christus). Maar ook in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en de Grieken kende men deze massage.

Het woord massage heeft een Arabische oorsprong. Het is weer afgeleid van het woord ‘mass’ dat aanraken betekent. Dit woord is uiteindelijk verandert in het franse woord ‘masser’.

De massage

De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, schudden, knedingen en vibraties. Al deze technieken stimuleren niet alleen de doorbloeding van de weefsels en de spieren maar ook de afvoer van afvalstoffen. De ontspanningsmassage herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

De rustige bewegingen zorgen ervoor dat je langzaam maar zeker helemaal ontspant. Er wordt bij deze massage olie gebruikt om de bewegingen nog vloeiender te maken. Dit laatste versterkt het ontspannende effect nog meer.

Tijdens deze massage komen je lichaam en je geest weer tot rust. De spanningen die je hebt opgebouwd vloeien weg en je voelt je weer als herboren. Hierdoor ga je ook weer beter functioneren en voel je je fitter.

Wanneer ontspanningsmassage

Veel mensen hebben een stressvol leven en nemen nog nauwelijks tijd voor zichzelf. In die drukke tijd kan dit type massage dan ook zeer goed zijn. Om in balans te blijven moet je regelmatig ontspannen. Een ontspanningsmassage is hier dan ook zeer geschikt voor.

Een regelmatige ontspanningsmassage heeft een preventieve werking op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor bescherm je jezelf tegen veel klachten. Denk hierbij aan een stijve spieren, slapeloosheid en oververmoeidheid.

Veel mensen komen een keer in de maand langs voor een ontspanningsmassage. Even lekker ontspannen en de spieren lekker losmaken. Een maandelijks hoogtepuntje.