hoe voel je je na een ontspanningsmassage?

Ons leven is continue heel druk. Het draait vaak om andere voor jou belangrijke mensen. En juist daarom is het heerlijk – en nuttig – om regelmatig een moment van rust in te bouwen in je drukke schema. Dus echt even helemaal niks…

Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt voor jou. Maar ook als je prima in je vel zit, kan deze massage erg prettig zijn. Deze massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil laten verzorgen.

Ontspanningsmassage lijkt op veel klassieke massage. Het verschil is dat deze massage door de rustige en zachtere bewegingen het lichaam veel meer ontspant. De massage is niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen, jong en oud, of je nu veel of weinig aan beweging doet.

Wanneer neem je ontspanningsmassage?

Heb je klachten als spierstijfheid, spierpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of stress, dan kan deze massage vorm hulp bieden.

Maar natuurlijk kunt je ook bij Massagepraktijk Koetsier terecht als je geen klachten hebt, maar jezelf eens lekker wilt verwennen met een ontspannende massage.

Wat doet een ontspanningsmassage?

  • het ontspant de spieren
  • het maakt de spieren, pezen en gewrichten soepeler
  • het verbetert de bloedsomloop in de spieren en de huid
  • stimuleert de circulatie van lymfevocht, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten
  • verhoogt het concentratievermogen
  • bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning

Stress verminderen

Met een ontspannen lichaam kom je ook geestelijk makkelijker tot rust, dit helpt de negatieve spiraal van stress gerelateerde klachten te doorbreken.

Ik hoor het ook van mijn cliënten: dat uurtje echte rust zonder telefoons, klusjes, drukte en onderbrekingen is echt nodig om je zelf even op te laden. Gewoon echt even helemaal niks en die massage zijn werk laten doen. Na dat uurtje kom je als herboren van de massagetafel.