Ontspanningsmassage

hoe voel je je na een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is een van de bekendste massage vormen. Het is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. Het doel van deze massage is dan ook om lichamelijk en geestelijk tot volledige ontspanning te komen. Vanwege deze focus masseert de masseur bij de ontspanningsmassage alleen de buitenste lagen van het lichaam.

Oorsprong

De ontspanningsmassage is letterlijk een klassieke massage. Deze behandeling is al meer dan duizend jaar oud. De eerste melding van massage komt uit China (25 eeuwen voor Christus). Maar ook in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en de Grieken kende men deze massage.

Het woord massage heeft een Arabische oorsprong. Het is weer afgeleid van het woord ‘mass’ dat aanraken betekent. Dit woord is uiteindelijk verandert in het franse woord ‘masser’.

De massage

Tijdens de massage lig je op een massagetafel. De masseur kan je hierdoor beter behandelen. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren niet alleen de doorbloeding van de weefsels maar ook de afvoer van afvalstoffen. Ook de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren verbeteren hierdoor. De ontspanningsmassage herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Gedurende deze massage komen je lichaam en je geest weer tot rust. De spanningen die je hebt opgebouwd vloeien weg en je voelt je weer als herboren. Hierdoor ga je ook weer beter functioneren en voel je je fitter.

Wanneer ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage verlicht, net als veel andere massages, verschillende klachten waar je last van kunt hebben. Hierbij kan je denken aan psychische of lichamelijke klachten, als stress, hoge spierspanningen, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen.

De massage heeft een positieve invloed op het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en de hoe je lichaam aanvoelt.

Een regelmatige ontspanningsmassage heeft een preventieve werking op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor bescherm je jezelf tegen veel voorkomende klachten, zoals een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid. Vooral in deze tijd van drukte kan deze behandeling dan ook zeer goed zijn. Veel mensen hebben namelijk een stressvol leven en nemen nog nauwelijks tijd voor zichzelf. Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het dan ook nodig om regelmatig te ontspannen. Een ontspanningsmassage is hier dan ook zeer geschikt voor.