Sportmassage

massage tbv herstel

Sportmassage is grotendeels vergelijkbaar met klassieke massage. De toegepaste grepen zijn grotendeels identiek maar de focus is op het herstel van spieren en het losmaken van verklevingen. Dit kan betekenen dat er diepwerkende technieken zoals deep tissue massage toegepast worden.

Een goede sportmasseur zal aan het spierweefsel al kunnen voelen of en waar er spanningen zijn in de spieren. Hij zal dan ook kunnen voelen aan de toestand van de spieren, of een sporter overtraind is. Hij zal de spieren dan weer moeten laten herstellen. Zo zal hij ook voor het starten van een grote inspanning, de spieren van een atleet alvast warm kunnen maken, zodat de spieren al klaar zijn voor de inspanning.

Je hoeft niet eens sporter te zijn voor een sportmassage. Een sportmasseur kan bijvoorbeeld ook spiergroepen aanpakken waar je last van hebt doordat je een verkeerde werkhouding hebt. Nu zul je misschien denken dat alleen een fysiotherapeut stijve spieren of pijntjes behandelt, maar zolang je fysiek gezond bent kan ook een masseur dit verhelpen.