Home » Massagetechniek » Sportmassage

Sportmassage

sportmassage

De naam zegt het al, dit is een massage gericht op mensen die vaak sporten en baat hebben bij een snel spierherstel. Maar waarin verschilt een sportmassage nu precies van een gewone massage?

Wat is sportmassage

Sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer snel in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren waarbij er gebruik wordt gemaakt van deep tissue massage. Deze speciale bewegingen zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen, pijn en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. Dit voorkomt en herstelt blessures.

Er wordt diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door de zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de masseur verholpen. Overigens zal de masseur altijd in de gaten houden of de sportmassage niet te intens wordt.

Voor wie is het bedoeld

In principe is een sportmassage bedoeld voor mensen die vaak sporten. De massage kan echter ook heel geschikt zijn voor een niet-sporter. Het heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn.

Doordat deze massage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.