Home ยป Ontspannen

Ontspannen

ontspannen

We vinden het allemaal heel normaal om met enige regelmaat naar de kapper te gaan om ons haar te laten verzorgen. Ook gaan we met enige regelmaat naar de schoonheidsspecialiste om het gezicht te laten behandelen. Of we gaan naar de sportschool om spieren te trainen, af te vallen en/of een gezonde levensstijl na te streven. Maar maandelijks zorgen dat je ontspannen raakt zit niet in ons systeem.

Een massage of therapeutische behandeling zou net zo noodzakelijk moeten zijn als de APK voor je auto. Het hoort net zo gewoon te zijn als de maandelijkse kappersbeurt. Na je maandelijkse oppeppertje voel je je weer helemaal super.

Voordelen van een ontspannende massage

Behalve dat je je zo super goed voelt, geeft massage je een aantal zinvolle voordelen waarvan je je misschien niet bewust bent. Hieronder staan een aantal pluspunten van massage voor je lichaam. Deze voordelen maken duidelijk waarom massage een wellness gewoonte is gericht op langdurige gezondheid en welzijn

Minder pijn aan spieren en gewrichten

Een massage maakt de spieren in je lichaam allemaal los. Voor veel mensen is deze behandeling dan ook het perfecte geneesmiddel tegen allerlei lichamelijke klachten. Knelpunten in je spieren en gewrichten kunnen er namelijk voor zorgen dat je lichaam niet zo soepel beweegt als je zou willen.

Verbeter het immuunsysteem

Je immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Een massage stimuleert de lymfeklieren in je lichaam. Deze klieren maken vervolgens weer meer stofjes aan die je immuunsysteem aan het werk zetten, waardoor je je nog gezonder en fitter gaat voelen.

Maakt de huid gezonder

De masseur neem tijdens een massage je huid flink onder handen. Dat zorgt ervoor dat de doorbloeding beter wordt, waardoor alle verschillende lagen van de huid gezonder en sterker worden. Een goed doorbloedde huid heeft bijvoorbeeld ook minder last van acne, aangezien ontstekingen sneller kunnen genezen.

Zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt

Deze goede doorbloeding van je huid is ook goed wanneer je last hebt van een beschadigde huid. Littekens, striae en wondjes genezen sneller wanneer de huid goed doorbloed is. Een goede doorbloeding stimuleert de cellen in je huid namelijk om zich sneller te vernieuwen, waardoor je huid er zacht en jong uit blijft zien.

Maakt je gewrichten flexibeler

Veel sporters genieten regelmatig van een goede massage. Deze behandeling voert afvalstoffen af en versnelt daardoor het herstel. Ook maakt de knedende beweging van een massage maakt je spieren warmer en losser, waardoor ze soepeler kunnen bewegen.

Is goed voor je humeur

Heb je last van stress, een neerslachtig gevoel of zenuwen? Dan is het een prima idee om een massage te nemen. Tijdens deze behandeling ontspant je lichaam, waarna je geest ook langzaam maar zeker tot rust komt.

Je slaap is beter

Wanneer je bloedsomloop verbetert, voel je je rustiger en meer ontspannen – alsof je net bent verjongd. Wanneer je geest helder en rustig is na een goede massage, zul je genieten van een lange en diepe slaap.

Neem die tijd om te ontspannen

We leven in een drukke wereld. Een ontspannende massage kan helpen de spanning uit ons lijf te halen. Met een massage neem je tijd voor jezelf. Even geen telefoon, post, stress, mobiel, verkeer: kortom een mini vakantie om even tot rust te komen. Helemaal alleen voor de belangrijkste persoon in de wereld: jij.

Gun jezelf die ontspanning (je huisgenoten zullen er ook blij mee zijn) en kom even helemaal tot rust. Je kunt kiezen uit: ontspanningsmassage of voetreflexmassage, dus keuze genoeg.