Afslankmassage blog

Introductie

Op mijn verzoek heeft een cliënt een blog gemaakt over haar verhaal/gevoel bij de afslankmassage. De text is letterlijk gehouden zodat de blog puur blijft en het duidelijk is dat dit geen bewerkte blog is.

Hoop dat dit een interessant extra stukje informatie is als je meer wilt weten over afslankmassage.

Waarom koos ik voor de afslankmassage

buik opmeten

Ben al tijden bij Gertjan voor massage omdat ik daar zo lekker van ontspan (even weg uit het hectische leven) Heb ooit met Gertjan gesproken over cellulitis behandeling. Geen idee dat dit ook kon door middel van massage. Maar ja toen kwam hij met het verhaal over de afslank massage… Tien behandelingen en vanaf 5 behandelingen zie je al resultaat. Je verliest geen gewicht maar wel omvang (5-7 centimeter). Ik heb vrij dikke (cellulitus) benen en dit sprak me aan. Ik vroeg door en hoorde dit het intensief en in het begin pijnlijk was maar besloot het te proberen want hoe mooi zou het zijn…. Spannend maar gaan met die banaan!

Zaterdag 18 maart

De eerste keer afslankmassage… Erg benieuwd natuurlijk Met mijn lelijke benen. Benen opgemeten: Rechter been 69 cm omtrek en linker 67cm. Ik ben mega positief.. wie mooi wil zijn moet pijnlijden. De eerste keer was met sommige handelingen best pijnlijk dat zal als het goed beter moeten gaan erg benieuwd.

Zondag 19 maart: goed water gedronken zoals afgesproken en verder geen nare gevolgen dus prima tot zover. Gertjan vroeg ook nog even over de app hoe het ging en was blij met de situatie (en dat ik netjes mijn water had gedronken) Zo en nu op naar de volgende behandelingen!

Maandag 20 maart

Tweede keer afslankmassage. Foto’s gemaakt Jeetje wat een lelijke benen heb ik vind ik zelf. Ben zo benieuwd :over 5 weken? Ik merk nu wel dit keer dat het erg pijn begint te doen waarschijnlijk door dat we er iets langer tussen moeten laten zitten. En mijn huid is best gevoelig en mijn benen zowiezo ook dus het is even afzien.. Behoorlijk wat last gehad erna dus ben ook wel benieuwd hoe alles de volgende keer weet gaat voelen deze keer was het echt even afzien kwa pijn en gevoeligheid. Maar volhouden! Ik heb er alle vertrouwen in..

Donderdag 23 maart

3de keer.. vandaag weer afslankmassage gehad. Ik heb het gevoel alsof het al veel minder pijn doet. Deze keer zorgt Gertjan er wel voor dat de hele pijnlijke plekken in mijn benen een beetje ontzien worden zodat mijn benen iets meer herstel tijd hebben. Het is fijn dat er even wat meer overleg is over wat ik wel en niet kan hebben is. Soms even een verandering kwa handeling zodat het beter te houden is. Na de behandeling eigenlijk weinig last gehad en …. Ik heb het gevoel dat ik al iets minder last heb met lopen, heb het idee dat mijn benen iets minder langs elkaar schuren en het allemaal wat steviger is.

Maandag 27 maart

4de keer. Mijn benen voelen stukken beter aan met even wat dagen ertussen. Het voelt beter en strakker en het gekke is ik kan veel meer hebben. Hetgeen Gert jan in het begin deed en wat ie nu doet is echt een verschil van dag en nacht. Van het begin in de kramp schieten bij bepaalde handelingen tot nu met ontspanning dezelfde handeling ondergaan. Ik voel meer stevigheid in mijn benen en mijn billen en heb ook het idee dat als ik in de spiegel kijk dat ik echt verandering zie. Ik ben blij.

Donderdag 30 maart

5de keer, Ik had er gewoon van te voren al zin in even heerlijk ontspannen zei ik tegen mezelf het geen waar ik in het begin zo tegen op keek heb ik nu allang niet meer.. De achterkant van mijn benen kan ik nog steeds beter hebben als de voorkant van mijn benen zal met de gevoeligheid te maken hebben we merken beide ook dat er meer kracht gezet kan worden tijdens de handelingen wat heel positief is want dat betekend dat de doorbloeding al veel beter aan het worden is.

Sommige stukken en handelingen zijn zelfs prettig en ontspannend nu. Het idee van verandering is veranderd in zekerheid ik voel dat mijn benen stukken steviger zijn nu al. Belangrijk is en dat heb ik nu wel gemerkt dat als je ontspant dan gaat het veel beter en voelt het lekkerder aan als dat je gespannen ligt of aanspant omdat het gevoelig is. Vanaf volgende keer meten: spannend ….

Dinsdag 4 april 2017

6de keer afslankmassage, We hebben mijn benen even opgemeten voordat we begonnen. Mijn rechterbeen is van 69cm naar 67cm dus 2 cm verschil en mijn linker been van 67cm naar 66cm dus ook alweer 1 cm verschil. Ik ben echt verbaast en positief verrast. Het is echt gewoon spannend hoe het eind resultaat straks zal zijn. Ik ben er van overtuigd dat er dan nog meer verschil zal zijn. Heel erg spannend dus.

De achterkant van mijn benen en mijn billen voelen vandaag echt heel erg prettig aan ik lig er zowaar van te genieten terwijl het er absoluut niet zachter aan toe gaat dan in het begin maar je merkt gewoon het verschil van je huid en hoe het aanvoelt stukken beter zachter en vooral veel soepeler. De voorkant van mijn benen blijven meer gevoelig als de achterkant merk ik dus dat is dan iets minder prettig maar vooralsnog is de voorkant ook veel beter de houden als in het begin.

Ik merk ook gewoon hoe meer je zelf kunt ontspannen des te beter het gaat. Wederom weer een geslaagde afspraak.

Het lukte echt niet om deze week twee keer de massage te krijgen. Mooi balen want dat haalt het lichaam uit het ritme. We zien wel wat ik volgende week voel en zie. Heel misschien doe ik er nog een extra behandeling bij even afwachten wat er gebeurt met mijn benen …

Maandag 10 april

Nummer 7 Ik heb de afgelopen week wel gemerkt met kleine dingetjes dat er verschil is gekomen in mijn benen wat wel ontzettend positief is vind ik. Als ik loop dan voelt het veel steviger aan en niet meer zo blubberig en dat is zo fijn als je loopt dat je weer wat fijner in ie vel kan voelen. Mijn broeken voel ik dat sommige langs mijn benen gewoon losser beginnen te raken. Als ik zit op geknield of in de kleermakerszit dan voelt het veel beter en waar het eerder binnen zeer korte tijd begon te slapen en te tintelen voel ik dat nu dus lang zo snel niet meer en dat is echt heel erg fijn.

Voor de 7de keer lijkt het bijna wel of je immuun word voor de pijn ja je voelt het nog in de verte maar het stoort niet meer en met ontspanning is het gewoon ook lekker.

Donderdag 13 april

Nummer 8 Benen nu 66,5cm en 65,5cm Dit keer is best gevoelig ben van mening dat dit absoluut komt doordat mijn lichaam wat gespannen is. Verder is het gewoon goed te doen dat verbaasd me toch hoe de structuur van mijn benen billen en huid veranderd is door de behandelingen heen. Sommige plekken op mijn benen zijn zeker meer gevoeliger en voel je dat er ook zeker nog winst te behalen valt. Ik merk dit zeker ook door dat ik veel minder last heb van de tintelingen in mijn benen als ik met mijn benen opgetrokken zit.

Maandag 17 april

Nummer 9 Vandaag eigenlijk niet zo heel veel informatie anders wat ik gewoon echt merk is dat ik tijdens de behandeling echt veel beter tegen kan en dat het voor 90 procent gewoon geen pijn/ gevoelig is of meer doet maar echt ontspanning is.. dus dat is wel heel erg prettig. De voorkant van mijn benen blijft zo ie zo wel gevoelig maar volgens Gertjan is dat ook logische omdat er minder spiermassa zit maar goed ik met mijn gevoelige benen heb daar nog steeds wel last van. Wat ik zelf heel mooi vind is dat ik niet meer van die witte benen heb maar doordat het nu gewoon stukken beter doorbloed is dat je gewoon een gezonde kleur op je benen hebt en niet meer het melkflessen idee. Heel prettig dus. Volgende keer is de laatste keer: foto’s en meten SPANNEND ….

Dinsdag 21 april

Nummer 10. Het is even afzien vandaag voor de laatste keer. Genoten van de achterkant van mijn benen. En dan de voorkant blijft licht pijnlijk/behoorlijk gevoelig. Even doorbijten maar. We hebben de foto’s gemaakt en ik ben echt super trots op het resultaat. Ongelofelijk wat er behaald is mijn huid is strakker en steviger de structuur van mijn huid en benen zijn veel en veel beter mijn kont is strakker en de vorm is mooier. Ik vind het geweldig de foto’s spreken voor zich. Zelfs de broeken kan ik met gemak een maat kleiner kopen want dat heb ik nu ook echt nodig had niet verwacht dat het zo goed zou werken. Echt geweldig.

De resultaten

De been omvang ging van 69 naar 66 (links) en van 67 naar 65 (rechts)
En de cellulitis? We hebben foto’s gemaakt voor bij behandeling twee en aan het eind bij behandeling 10. Bij de foto’s bij behandeling twee hebben we belicht van boven om de cellulitis goed te laten zijn maar de benen waren zo goed als wit

Het resultaat van de afslankmassage