Afslanken

afslanken

Een massage kan jou helpen bij het afvallen. Met nadruk op helpen. Er wordt wel eens beweerd dat je kilo’s kan verliezen door je regelmatig te laten masseren. Dat is helaas niet waar. Een massage is wél een geweldige aanvulling op je afvalproces want je kunt er centimeters omvang mee verliezen. Naast gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten, eventueel in combinatie met begeleiding van een diëtist en personal trainer, kan dit omvangverlies je een handje helpen bij het afslanken. Waarom? Lees gauw verder.

De voordelen van een massage bij afslanken

Een masseur kan natuurlijk niet je lichaamsvet doen verdwijnen. Daarvoor moet je zelf aan de slag. Naast omvang verlies heeft een massage meerdere voordelen die het afslanken verder kunnen stimuleren.

Massage stimuleert de processen in je lichaam

Bij afvallen is je lichaam vet aan het verbranden. Het moet dan hard aan het werk om de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen. Als je ook nog meer sport, voldoende water drinkt en gezonder eet, verbrandt je nog meer vet. Hierdoor komen nog meer afvalstoffen vrij. Daarom is een goede stofwisseling en afvoer van afvalstoffen van belang. Een massage kan deze processen beter laten verlopen. De behandeling stimuleert namelijk de bloedsomloop, de spijsvertering en het lymfesysteem. 

Afslanken door te stoppen met emotie-eten

Stress of een ongelukkig gevoel kan iemand doen emotie-eten met overgewicht als gevolg. Als je gevoelig bent voor emotie-eten, is het belangrijk het probleem bij de bron aan te pakken. Reken dus eerst af met stress en ongelukkige gevoelens voor je gaat afvallen.

Een massage helpt je ontspannen en vermindert stress. Dit komt door de aanmaak van feelgood-hormonen. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat een massage het niveau van stresshormonen verlaagt en zo stress en depressieve gevoelens helpt verminderen. Hierdoor zal de neiging tot emotie-eten verminderen.

Betere huidconditie dankzij massage

Een masseur kneedt en rolt het weefsel van de huid. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid, waardoor nuttige voedingsstoffen de huid beter kunnen bereiken. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dat zijn twee stoffen die essentieel zijn voor een stevige, soepele huid. Je ziet dit ook aan je huid: in plaats van bleek word de huidskleur roder.

Aanpak van het afslanken

Door middel van een kuur kan ik je helpen met afslanken. Er zijn meerdere afslankmassages nodig voor een duidelijk resultaat. Een kuur bestaat uit totaal 10 massages (twee per week). Zorg dus wel dat je deze tijd vrij hebt in je agenda.