Home » Massagetechniek » Deep tissue massage

Deep tissue massage

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een krachtige massagevorm die diep op het lichaam inwerkt. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de spieren. Hoewel je vanwege de naam zou kunnen denken dat deze massage pijnlijk is, is dit meestal niet het geval. Deep tissue massage biedt door zijn dieptewerking veel voordelen. In dit artikel lees je er meer over.

Diepe werking

De masseur maakt tijdens de massage geen gebruik van olie. Hij gebruikt zijn ellebogen, onderarmen, knokkels en vingers om diep in het weefsel druk uit te kunnen oefenen. Deze diepe druk maakt spier knopen los, rekt je spieren en brengt het weefsel weer op zijn plek. Na deze intensieve vorm van massage moet je goed water drinken om je te ontdoen van afvalstoffen.

Als voorbereiding op de deep tissue massage maakt de masseur eerst de spieren los. Anders kan hij niet diep genoeg op je spieren inwerken met deze massage.

Soms associëren mensen deze massage met pijn. Uitgevoerd door een deskundige masseur is deze massage echter beslist niet pijnlijk of onprettig. De masseur stemt de behandeling af op de cliënt en voorkomt daarmee een pijnlijke ervaring.

Toepassingen

Een deep tissue massage is zeer geschikt bij klachten zoals een stijve nek, zere rug of vermoeide benen. De massage is ook geschikt voor sporters hun spieren zwaar belasten. Vaak zijn bij deze groep mensen de dieper gelegen spieren niet te bereiken. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur profiteren van de positieve effecten van de massage.

Voordelen van een deep tissue massage

Deep tissue massage biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

  • Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Deze massage helpt die blokkade op te heffen.
  • Verwondingen, ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken, die je met deze massage los kan maken.
  • Door vermindering van spanning heeft de massage ook een positief effect op de bloeddruk en de productie het ‘geluks hormoon’.
  • het kan chronische pijn verminderen en bijdragen aan herstel van sportblessures.
  • Voor mensen met chronische stress kan de massage verlichting betekenen voor diverse stress-gerelateerde klachten. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, pijnlijke schouders, gespannen spieren, etc.

Revitaliserende ervaring

Een deep tissue massage is een bijzondere ervaring met zijn diepe impact. Als je geïnteresseerd bent in deze vorm van massage, is het aan te raden zelf eens een behandeling te ondergaan.

De behandeling

Voor een goed resultaat zijn meerdere massages nodig. Na elke massage zal je merken dat de problemen verder afnemen. Het is belangrijk om door te gaan tot de klachten weg zijn. Anders is er een grote kans dat de klacht snel weer terugkomt.

Het aantal behandelingen is niet van tevoren aan te geven. Dit aantal hangt namelijk af van het doel en de huid- en spier conditie. Maar de meeste mensen hebben aan 3 of 4 behandelingen genoeg.