Deep tissue massage

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een krachtige massagevorm die diep op het lichaam inwerkt. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de spieren. Hoewel je vanwege de naam zou kunnen denken dat deze massage pijnlijk is, is dit meestal niet het geval. Deep tissue massage biedt door zijn dieptewerking veel voordelen. In dit artikel lees je er meer over.

Werking van deep tissue massage

De masseur maakt tijdens de massage geen gebruik van olie. Hij gebruikt zijn ellebogen, onderarmen, knokkels en vingers om diep in het weefsel druk uit te kunnen oefenen. Deze diepe druk maakt spier knopen los, rekt je spieren en brengt het weefsel weer op zijn plek. Na deze intensieve vorm van massage moet je goed water drinken om afvalstoffen af te voeren.

Als voorbereiding op de deep tissue massage maakt de masseur eerst de spieren los. Anders kan hij niet diep genoeg op je spieren inwerken met deze massage.

Soms associƫren mensen deze massage met pijn. Uitgevoerd door een deskundige masseur is deze massage echter beslist niet pijnlijk of onprettig. De masseur stemt de behandeling af op de cliƫnt en voorkomt daarmee een pijnlijke ervaring.

Toepassingen

Een deep tissue massage is zeer geschikt bij klachten zoals een stijve nek, zere rug of vermoeide benen. De massage is ook geschikt voor sporters hun spieren zwaar belasten. Vaak zijn bij deze groep mensen de dieper gelegen spieren niet te bereiken. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur profiteren van de positieve effecten van de massage.

De behandeling

Deep Tissue massage is vaak een een onderdeel van een behandeling. Losse deep tissue massages komen bijna niet voor.

Je zult merken dat bij elke massage dat de problemen verder afnemen. Het is belangrijk om door te gaan tot de klachten weg zijn. Anders is er een grote kans dat de klacht snel weer terugkomt.

Het aantal behandelingen is niet van tevoren aan te geven. Dit aantal hangt namelijk af van het doel en de huid- en spier conditie. Maar de meeste mensen hebben aan 3 of 4 behandelingen genoeg.