Cellulite

Cellulite

Cellulite of sinaasappelhuid is een wat bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse weefsel. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulite moet je niet verwarren met de medische term ‘cellulitis’. Dit is een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.

Cellulite ontstaat o.a. door een slechte doorbloeding in de bindweefsel laag, verkeerde voeding, stress, thee en koffie. Hierdoor kan het lichaam verzuren. Ons lichaam bevat mineralen die ons lichaam beschermen tegen zuren. Maar bij een overdosis zuren zijn er op een gegeven moment geen mineralen meer, waardoor er in plaats van mineraalvoorraden er nu alleen nog maar afvalstoffen voor in de plaats gekomen. Hierdoor ontstaat er al cellulite. Een gezonde levensstijl is van belang voor een mooie huid.

Daarnaast is cellulite vaak (maar niet altijd) een gevolg van overgewicht. In andere gevallen is de slechte afvoer van afvalstoffen of hormonen de oorzaak. Vetcellen hopen zich op waardoor er bobbeltjes en putjes ontstaan. Deze ‘sinaasappelhuid’ is bij veel mensen die willen afvallen een doorn in het oog.

Aanpak van de Cellulite problemen

Door middel van een afslankmassage (dit is een intensieve vorm van bindweefselmassage en percussie therapie) kan ik de Cellulite behandelen.

Je zult merken dat je wel een paar behandelingen nodig hebt om duidelijk verschil te merken. Het lichaam gaat zich her configureren door deze behandelingen. Daarom is een kuur echt nodig voor een optimaal resultaat.