Beenpijn

beenpijn

Met beenpijn wordt bedoeld pijn tussen de bekken en de hielen. Voorbeelden zijn een pijnlijke heup, pijnlijke kuiten, pijnlijke lies of pijn in de bovenbenen. Er zijn diverse oorzaken van het hebben van pijn in de benen. Denk hierbij aan overbelasting, zenuwpijn, aderverkalking en trombose. Bij iedere soort pijn staat beschreven wat Massagepraktijk Koetsier doet om het probleem te verhelpen of te voorkomen.

Beenpijn door overbelasting

Bij overbelasting kunnen de benen pijnlijk gaan aanvoelen omdat ze al hun krachten hebben verbruikt. Dit komt vooral voor wanneer je intensief hebt gesport, zoals bij joggen of fietsen. Er komt dan melkzuur in de benen wat verzuring veroorzaakt. Een klassieke massage zorgt ervoor dat de doorbloeding verbetert en je spieren veel sneller kunnen herstellen.

Beenpijn door uitstraling van een hernia

Een hernia is een aandoening waarbij een zenuw bekneld is geraakt in de ruggenwervels. Dit veroorzaakt een uitstralende zenuwpijn die je kan voelen tot in je kuit. Deze zenuwpijn kan via de rug, de lies en het been tot in de voet worden gevoeld. Bij deze pijnsoort is een veel gebruikte behandelmethode de Breuss massage in combinatie met Dorn therapie.

Beenpijn door te lang stilstaan

spataderen in de benen

Voor een goed functioneren van je benen is een goede bloedcirculatie van levensbelang. Bij stilstaan is er in de benen weinig bloeddoorstroming waardoor het bloed als het ware stil blijft staan. Je kunt hierdoor last krijgen van pijnlijke, zware benen en hierdoor kan je op lange termijn spataderen gaan ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een zittend werk op kantoor of het lang stilstaan bij een optreden. Regelmatig een klassieke massage inplannen kan spataderen voorkomen.

Aderverkalking in de benen

Aderverkalking is een aandoening waarbij je plotseling pijn of krampen in de benen voelt opkomen. Het probleem is in dit geval ontstaan door een vernauwing van de bloedvaten. Je merkt het pas wanneer een ader in zijn geheel is verkalkt. Enkele symptomen die misschien kunnen wijzen op aderverkalking zijn pijn en jeuk in de benen in combinatie met een brandend gevoel. Aderverkalking kan je voorkomen door regelmatig een energetische massage te ondergaan.

Aderverkalking kan ontstaan door:

  • Roken tast de binnenste laag van een bloedvat aan. Dit versnelt de neerslag van cholesterol
  • Hoge bloeddruk
  • Suikerziekte
  • Cholesterol. hoe meer cholesterol er in het bloed zit, hoe meer er achter blijft in het bloedvat
  • Bestaande hart- en vaatziekten bv. hartfalen en trombose

Beenpijn door overgewicht of zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zal het gewicht van een vrouw flink toenemen. Hierdoor zal er meer druk ontstaan op de knieën en de benen, waardoor er pijn kan optreden. Hetzelfde geldt voor wie zwaarlijvig is en overgewicht heeft: pijnlijke benen en knieën zijn een signaal dat je teveel gewicht met je meeneemt.

Bij overgewicht is minder en gezond eten de beste manier om op een gezond gewicht uit te komen. Vraag eventueel advies aan bij een deskundige. Ter ondersteuning van de aangepaste voeding is extra lichaamsbeweging vereist..

Rusteloze benen

Rusteloze benen staat ook wel bekend als etalagebenen (restless legs) en kunnen behoorlijk vervelend zijn. Je benen hebben te kampen met een continu tintelend gevoel en soms ook met een branderig gevoel. Je voelt dit meestal in de bovenbenen en in de kuiten. Dit merk je juist als je je ontspant, zoals bij het TV kijken, slapen of gewoon even op de bank zitten. Een diep werkende massage als cupping, sportmassage en warm waterkussenmassage helpt om je benen weer rustig te maken.

Trombose in de benen

Een trombose betekent dat er zich een bloedstolsel in de bloedvaten bevindt. Dit kan gebeuren in zowel de slagaderen en normale aderen. Trombose kan gevaarlijk zijn en leiden tot bijvoorbeeld een beroerte of een hartinfarct. Trombose kan ook in de aderen van de benen ontstaan en hierdoor kan er pijn in de benen optreden. Een van de bekende symptomen van trombose is een verkleuring in de benen. Wanneer je trombose hebt, dan is masseren niet verstandig. Je kunt daarom dan ook geen massage ondergaan.

Een behandeling inplannen voor beenpijn

Plan een behandeling in bij Massagepraktijk Koetsier om de pijn in je benen aan te pakken. Samen met jou wordt dan besproken welke massagetherapie het beste resultaat oplevert.